Een dag uit het leven een roostermaker

Hoe ziet een werkdag van een roostermaker van In Principo er eigenlijk uit? Christina Monier neemt ons mee naar een van haar opdrachtgevers.

In de trein wordt nog even een boekje gelezen, ontbeten of een dutje gedaan. Als ik op de fiets zit van het station naar de hogeschool bedenk ik alvast wat er vandaag gedaan moet worden en waar ik mee ga beginnen.  Eenmaal aangekomen begin ik met het scannen van de nieuw binnengekomen mail; zijn er urgente wijzigingen? Wijzigingen voor het huidige jaar? Op basis hiervan bepaal ik welke database als eerste wordt geopend; die van het huidige jaar of die van volgend jaar.

Terwijl de applicatie opstart, heb ik tijd om even koffie te halen. Dat is nodig! Ik begin aan de wijzigingen. Een docent wil graag een les geven op maandag in plaats van dinsdag. Helaas gaat het bij de genoemde datum om Tweede Pinksterdag - dat gaat niet lukken. Ik zie dat er op woensdag of donderdag wel een gaatje is in het studenten- en docentenrooster, dus dit geef ik terug. Wanneer de wijzigingen van het huidige jaar zijn afgehandeld, kan ik weer verder met het roosteren van het volgende collegejaar. De eerste periode staat er bijna in, maar er zijn nog een aantal knelpunten en onduidelijkheden die besproken moeten worden met de roostercoördinator en managers. Kan de docent in de laatste week ruimer beschikbaar zijn zodat we alle mondelinge toetsen in kunnen plannen? En wat wordt precies bedoeld met de opmerking bij het werkcollege ‘Graag 2 docenten en klassen aansluitend roosteren’?

Ondertussen komt er een aantal docenten aan mijn bureau met vragen over het rooster. Eén docent heeft een externe locatie gevonden waar hij zijn studenten het komende blok graag twee dagen per week wil onderbrengen. Hij vraagt of dit eventueel mogelijk is. Natuurlijk, dit is zelfs heel erg welkom. Hiermee spelen we weer wat meer lokalen vrij om andere lessen in te plannen. Het vergt wat ombouw aangezien deze lessen juist net al waren geroosterd, maar ook dit hoort erbij. Aan het einde van de dag stuur ik mijzelf nog even een mailtje als geheugensteun; waar ben ik vandaag gebleven en wat moet er volgende week gebeuren. Aangezien ik hier niet elke dag ben, is dit handig. Zo kan ik volgende week gelijk goed starten.

Meer weten?

Neem contact met ons op >
Algemeen nummer:
050 589 1520
In Principo B.V.
Eemskanaal 24
9713 AA Groningen
mobile-shakingbel me
terug

info op inprincipo punt nl